вторник, 12 октомври 2010 г.

Фотопленер „Фотосафари в подземното царство” в Триград – 1-3 октомври 2-ра част

На 2-ри сутринта се събудих рано рано и надъхан да хвана изгрева. Взех фотоапарата и статива и се засилих навън. 
Триград на разсъмване - изглед от хотела:
Позицията не беше лоша, но исках да имам повече поглед над града. Поразходих се по пътя и си намерих място, което ме устройваше:






На североизток видях как слънцето огрява облаците забулени в мъгла и го запечатах:
Попремръзнал, но доволен се върнах в хотела. Пих едно кафе, хапнах, а другата част от групата взе да се пробужда и взеха да се появяват един по един. 
Събрахме се и направихме плана за деня. Посещение на Ягодинската пещера, Горна Каранска  и  Санчова дупка. Последните две са необлагородени пещери.
Ягодинска пещера:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 В тази зала не се допускат туристи за да не цапат пода. Тези, които искаха да снимат трябваше да се събуят боси за да влезнат.
 Същата зала погледната от редовният маршрут.
 
 
 Два опита за пещерни портрети.
Пещерният момък:

... и пещерната мома:
И една заигравка и опит за селф:


След това посетихме Горна Каранска пещера. От тям нямам снимки, тъй като всички работихме в екип за да я осветим и само един човек (Тишо от Фотосинтезис) снимаше.
Голям зор видях с изкачването. Оказа се че трябва да си взема по-стабилни обувки. С тези маратонки доста страх брах да не се подхлъзна. По принцип в пещери се ходи като имаш 3 опорни точки винаги. Аз имах пет - 2 крака, 2 ръце и гъз. :)))
Следващата пещера, която групата ни посети е Санчова дупка. Там изкачването беше още по-екстремно, а и беше почнало да вали, така че прецених, че не е за мене и останах долу с още трима от групата. Но не си губих времето. Направих няколко снимки на една водна каскада:


to be continued ...




2 коментара: