понеделник, 18 октомври 2010 г.

Фотопленер „Фотосафари в подземното царство” в Триград – 1-3 октомври 3-та част

Дойде и последният ден от пленера. :( Пак ранно ставане за да се хване изгрева. Този път бяхме двама. Вечерта преди да си легнем успях да "облъча" един от участниците да дойде с мен. :)))  Предната сутрин докато снимах си бях харесал място. Едни полянки на отсрещният баир. 
Пихме едно кафе на бързо, като през това време разпитахме домакинката как се стига до това място. Излезе, че е доста лесно. Все по-пътя направо и след това на ляво. Е не уцелихме отбивката от първият път затова и закъсняхме малко. Ето и резултатите:

Изглед на хотела от нашата позиция:
И две панорами на Триград:
Докато ние снимахме другите участници се бяха събудили и закусваха. Даже са ни гледали как щъкаме по баира. :)))
Прибрахме се в хотела, хапнахме, стегнахме багажа и се изстреляхме към Дяволското гърло.
Ждрелото покрай Дяволското гърло:
Дупката до върха на борчето е тунела, през който минава пътя.
Ето и снимките от пещерата:
 
 
 
 
... и горе изхода на пещерата, до който ме домързя да отида. Просто не ми се изкачваше. Веднъж вече съм го правил. :)))
След като приключихме снимките се събрахме отвън да пием кафе и да обсъдим накъде да тръгваме. Г-н Жалов предложи една пещера, която според него е била много красива. Всички се съгласихме с предложението му и потеглихме към пещерата. За наше съжаление обаче пътя беше разкопан и нямаше как да се продължи нататък. Също така беше взело да вали доста и А. Жалов ни предупреди, че вече няма да може да се влезе в пещерата, защото на входа и се образува нещо като сифон и трябва да газим във вода до кръста. До тук бяхме с обикалянето по пещери. Време беше вече да си ходим.
По пътя на обратно спирах да снимам, ако ми хареса нещо.
... и опашката на язовир Въча:

Е това не е края на разказа. Мисля да пусна още една част със снимки от другите участници, където ще наблегна на социално-трапезните мероприятия. :)))


to be continued ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар